Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Credit Suisse'in ilk çeyrek kârı, bankanın bir yıl önceden kalma borç ve prim ödemelerinin tekrarlanmaması üzerine arttı. İsviçre'nin en büyük 2. bankasının kârı bir yıl önceki 44 milyon frank düzeyinden 1.30 milyar franka çıktı.

Bloomberg anketine katılan 12 analistin medyan tahmini bankanın kazançlarının 1.27 milyar frank olacağı yönündeydi.

Brady Dougan'ın CEO'luğunu yaptığı banka bugüne kadar 2.5 milyar franklık maliyet tasarrufu yaptı ve 2015'in sonuna kadar tasarruflarını 4.4 milyar franka çıkarmayı planlıyor. Credi Suisse, verimliliklerini artırmak için geçtiğimiz yıl para yönetimi birimlerini birleştirdi ve rakibi UBS AG geri adım atarken tam donanımlı yatırım bankası olma hedefine bağlı kalacağını tekrarladı.

Hâlen ciddi boyutlarda yapılandırmayla karşı karşıya olan bir sektörde, yeni rejime dönüşmeyi etkin bir şekilde tamamladıklarını ifade eden Dougan, bankanın istikrarlı, yüksek getirili ve yeni düzenleme ortamına hazır bir işletme modeli kurulması yolunda önemli ilerleme kaydettiğini söyledi.

Bloomberg Avrupa Bankaları ve Finansal Hizmetlet Endeksi son 6 ayda yüzde 9.4 yükselirken, Credit Suisse'in hisseleri aynı dönemde yüzde 24 değerlendi.