Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Amerikan Wall Street Journal gazetes,, Fed'in finansal şirketleri, yöneticilerin prim ödemelerini azaltmaya ikna ettiğini yazdı. Fed, banka ve diğer finansal şirketleri, yöneticilerin ödemelerini artırmak için başka yerlerde aşırı riskler alınmasının önüne geçmeyi hedefliyor.

Gazetenin haberinde, aralarında PNC Financial Services Group, Capital One Financial and Discover Financial Services'in de yer aldığı 7 büyük şirketin performans hedeflerini aşan yöneticilerin prim ödemeleri tavanını aşağı çektiği belirtildi.

Bir kaynak, Fed'in geçtiğimiz yılın sonlarında bankalar ile ödeme planlarına ilişkin temaslarda bulunduğunu söyledi. Şirketlerin yeni düzenlemelerine ilişkin açıklamalarında Fed'in kararlarında etkisinin olduğu ifade edildi.

Gelişmeler, Amerikan merkez bankasının finansal sistemdeki riskler konusunda hâlâ endişeli olduğunu gösteriyor. Boston Üniversitesi profesörlerinden Mark Williams, Fed'in bu yapıların aşırı risk alımlarını tetiklemediğinden emin olmak üzere çalıştığını dile getirdi.

Wall Street'teki prim ödemeleri 2008-2009'daki seviyelerinin altında olsa da finansal sektördeki ortalama nakit primleri geçtiğimiz yıl yüzde 9 arttı.