Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:53'te güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, Volvo AB, British American Tobacco Plc ve Bayer AG gibi önemli şirketlerin karlarını açıklaması ve İngiltere ekonomisinin üç dipli resesyona düşmekten kaçınması ile birlikte, gösterge endeks Stoxx Europe 600'ün dört günlük rallisinin ardından yükseldi. Yükselişini beşinci güne taşıyan Avrupa hisseleri, bu yılın en uzun süreli çıkış dönemini yaşıyor.

British American Tobacco Plc, ilk çeyrek karının projeksiyonları aşması sonucu yüzde 1.3 prim yaptı. Vodafone Group Plc, Verizon Communications Inc.'nin Verizon Wireless'in tam kontrolü için 100 milyar dolarlık teklif verebileceği haberleri sonrası 11 yılın en yüksek seviyesine yönlendi ve yüzde 1.9 yükseldi. Unilever, son iki yılın en yavaş çeyrek dönem gelir büyümesini açıklamasının ardından yüzde 3.1 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 yükselerek, Londra saati ile 16:30'da 296.58 puana geldi ve 2 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi, şirket karlarının beklenenden iyi çıkması ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimine gideceği beklentisinin güçlenmesinin etkisi ile, hafta başından bu yana yüzde 4 yükseldi.

Oslo'da Storebrand Asset Management'ın fon yöneticilerinden Espen Furnes, "İngiltere'nin GSYİH rakamları korkulandan daha iyiydi ve en azından, İngiltere'de yeni resesendişelerinin azalmasına yardımcı oldu," dedi ve "Avrupa'da bilanço sezonu şimdiye dek karışıktı. Görünüme ilişkin yorumlar fazla değildi, ancak negatif de değildi. Piyasalar bunu geçici bir duraklama olarak görüyor ve yılın ikinci yarısında karlarda artış bekliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ulusal gösterge endeksler, 18 batı Avrupa ülkesinin 13'ünde yukarı yönde hareket etti. İngiltere'de FTSE 100 Endeksi çok değişmezken, Fransa'da CAC 40 Endeksi yüzde 0.2 geriledi, Almanya'da DAX Endeksi yüzde 0.8'lik bir sıçrama gerçekleştirdi.
(18:53'te güncellendi)