Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:52'de güncellendi)

Dünya genelinde Hindistan'dan ABD'ye ülkelerin büyümelerini desteklemek için parasal teşvik uygulayacakları spekülasyonlarının etkisiyle gelişen piyasalar endeksi yükseldi, enerji ve tüketici ürünleri firmaları bu yükselişe öncülük etti.

Hindustan Unilever Ltd. ve Brezilyalı petrol üreticisi Petroleo Brasileiro SA satışlarının tahminleri aşmasıyla en az yüzde 5 yükseldi. Rusya hisseleri gerilerken, OAO Mechel değer kaybetti ve VTB Group Şubat ayından bu yana en sert yükselişi gerçekleştirdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi New York saatiyle 11:10'da yüzde 0.5 kazançla 1,027.11 puana çıkarak, bu ayki kayıplarını yüzde 0.8'e düşürdü. Fed, dünyanın en büyük ekonomisinin beklentilerin altında büyüdüğünü gösteren geçtiğimiz haftaki büyüme verisinin ardından yarın 2 gün sürecek toplantısına başlayacak. Hindistan merkez bankası 3 Mayıs'ta para politikasını yeniden gözden geçirmek için bir araya gelecek. Bloomberg anketine katılan 69 ekonomistin medyan tahmini, Avrupa Merkez Bankası'nın 2 Mayıs'ta faiz indireceği yönünde.

PT First State Investment Indonesia'nın yatırım yöneticilerinden Laurentia Amica Darmawan, tüm bu hareketlerin likiditeyi gevşek tutacağını ve hisse senedi piyasalarına para akışını destekleyeceğini söyledi.
(18:52'de güncellendi)