Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, gösterge endeks Standard & Poor’s 500'ün (S&P 500) dört hafta üst üste rekor seviyelere çıkmasının ardından fazla değişmedi.

Yahoo! Inc., yönetim kurulunun Tumblr Inc.'nin 1.1 milyar dolara alınmasını onaylamasının ardından, New York'taki ilk işlemlerde yüzde 1.8 değer kazandı. Pandora Media Inc., Barclays Plc'nin hisse tavsiyesini yükseltmesi sonucu yüzde1.6 prim yaptı. Actavis Inc., Warner Chilcott Plc'yi satınalma konusunda anlaşmaya varmasının ardından yüzde 1.9 ralli yaptı. QLogic Corp., CEO'sunun istifa etmesi sonrası yüzde 1.9 değer kaybetti.

Haziran vadeli S&P 500 kontratları yüzde 0.1'den az bir düşüş göstererek, New York saati ile 07:38'de 1,662.1 puana geldi. ABD hisse senetlerinin gösterge endeksi geçen hafta, öncü göstergeler ve Tüketici Güveni endekslerinin ekonomistlerin tahminlerinden daha iyi çıkmasının ardından yüzde 2.1 yükselmiş ve rekor seviyeden kapatmıştı. Dow Jones vadeli kontratları ise 7 puan ya da yüzde 0.1'den az düşerek 15,308 seviyesine indi.

Jersey, the Channel Islands'da Ashburton Ltd.'den Nick Skiming, "ABD piyasaları gerçek bir konsolidasyon olmadan yükseliyor," dedi ve "Piyasalar konusunda, son ralliye rağmen, göreceli olarak iyimseriz. Ancak, yatırımcıların konsolide olmasına yardımcı olmak ve yeni kazançlara hazırlanmak için soluklanmasına yönelik bir miktardüzeltme olmasını umuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de boğa piyasasın beşinci yılına girdi ve Bloomberg'in derlediği verilere göre, hisse senetlerinin piyasa değeri yaklaşık 11.5 trilyon dolar arttı. S&P 500 Endeksi, beklenenden iyi çıkan şirket karları ve Fed'in üç tur tahvil alımı yapmasının desteği ile, 2009 yılında gördüğü son 12 yılın en düşük seviyesinden yüzde 146 yükseldi.