Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası rekor düzeyde teşvik uygulamayı sürdürürken Amerikan ekonomisinin bir hayli ilerleme kaydettiğini söyleyen Chicago Fed Başkanı Charles Evans, politika yapıcıların, piyasadaki aşırı likiditeyi izlemeleri için gereken araçlara sahip olduğundan emin olduğunu dile getirdi.

İstihdam piyasanın çok fazla aşama kaydettiği konusunda iyimser olduğunu belirten Evans, şu anki gevşek para politikasını uygun buldu.

Fed Açık Piyasa Komitesi 1 Mayıs'ta büyümeyi desteklemek ve işsizliği azaltmak için yaptığı aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarına devam edeceğini, alımların hızını istihdam piyasası ve enflasyondaki değişikliklere göre ayarlayacağını söylemişti.

FOMC'da bu yıl oy hakkı olan Evans, "Önemli olan bu ilerlemelerin ne kadarının devam edeceği ve sürdürülebileceği" yorumund bulundu.

Hisse senetleri dün dalgalı seyir izledi. S&P 500 Endeksi bu yıl ekonomik sıçrama sinyallerinin etkisiyle yüzde 17 yukarıda seyrediyor.

Evans öte  yandan Fed'in parasal genişleme programının yayılma riskleri konusunda dikkatli olmasının gerektiğinin altını çizerek, politika yapıcıların bu aşırı oranları belirlemek için finansal piyasalardan düzenli olarak rapor aldığını aktardı.