Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Protesto eylemleri için Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Bazilikası'nın kubbesini tercih eden Triesteli işadamı Marcello Di Finizio, Avrupa düzenlemelerine karşıt eylem için bugün 3. kez aynı adrese gitti.

Trieste'de sahip olduğu sahildeki işletmesinin kapatılma riskiyle karşı karşıya olması sebebiyle Di Finizio, kendisine ve İtalyan sahil işletmeciliğine zarar verdiğini düşündüğü Avrupa politikalarını protesto için kubbeye çıktı.

Di Finizio kubbede, üzerinde İtalyanca ve İngilizce "Kıyımı durdurun! Euroya hayır. Papa Franciscus, bizi eurodan çıkart" yazan bir pankart da açtı.

"Deli değil her şeyin kaybetmiş biri" olduğunu kaydeden Marcello Di Finizio'nun hedefinde, İtalya'da sahil işletmeciliğini vurduğunu savunduğu Avrupa Birliği'nin (AB) 2006 yılında çıkardığı ve iç pazarda bürokrasinin etkisini azaltarak, rekabeti serbestleştiren Bolkenstein düzenlemesinin olduğu bildirildi. Triesteli işadamının, hükümetin duruma el koyana kadar kubbeden inmeyeceğini de söylediği öğrenildi.

47 yaşındaki işadamı, biri 30 Temmuz 2012, diğeri de 2 Ekim 2012'de olmak üzere iki kere daha bazilikanın kubbesine çıkarak, burada dönemin Mario Monti hükümetini ve Avrupa Birliği'nden İtalya'ya gelen önerileri protesto etmişti.