Advertisement
HABERLER ABONE OL

(17:23'te yenilendi)

Batı Teksas petrolü, stoklar geçen haftaki tahminlerden düşük çıksa bile ABD'deki arzın yeterli olacağı söylentileriyle birlikte yedi haftanın en yüksek kapanış fiyatından geriledi.

Petrol vadelileri, New York'ta dün yükselişini dördüncü güne taşımasının ardından bugün yüzde 0.7 kadar gerileme yaşadı. Yarın açıklanacak olan Enerji Bakanlığı verileri öncesinde Bloomberg News'ün anketine göre ABD petrol stoklarının geçen hafta 800,000 varil kadar düşmüş olması bekleniyor. Buna rağmen stoklar geçen yıldan yüzde 3 daha yüksek seviyede kalmış oluyor. Endüstri tarafından fonlanan Amerika Petrol Enstitüsü (API) ise bugün stok verilerini açıklayacak.

Londra'da bulunan VTB Capital analisti Andrey Kryuchenkov, "Fiyatların artışını sürdürmesini haklı çıkarabilecek bir şey şu anda yok. Gelecekteki arzlarla ilgili beklentiler daha tatminkar" yorumunda bulundu.

Haziran vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex elektronik işlemlerinde 32 sent düşerek Londra saati ile 13:40'ta varil başına 96.39 dolara oldu. Tüm kontratlarda işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, 100 günlük ortalamasının yüzde 12 altındaydı. Daha aktif olan Temmuz vadeli Batı Teksas petrolü ise 28 sent düşerek varil başına 96.65 dolar oldu. Haziran vadeli petrol dün 69 sent, yani yüzde 0.7, yükselerek varil başına 96.71 dolar olmuş ve 2 Nisan'dan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirmişti.

Temmuz vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 55 sent,düşerek varil başına 104.25 dolara geriledi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile ABD göstergesi Batı Teksas petrolü arasındaki fiyat farkı, dünkü seviyesi olan 7.87 dolardan 7.56 dolara geriledi.
(17:23'te yenilendi)