Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:00'da güncellendi)

Gelişen piyasalar endeksi, Goldman Sachs Group Inc.'in Industrial & Commercial Bank of China Ltd. hisselerini satacağını söylemesiyle finansal hisselerin son altı günde ilk defa düşüşe geçmesinin etkisiyle geriledi.

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük bankası ICBC, Goldman Sachs'ın 1.1 milyar dolarlık hisse satışı yaparak yatırımlarını keseceğinin açıklanması sonrasında 6 haftanın en büyük düşüşünü yaşadı. Polonya'nın en büyük kimyasal üreticisi Grupa Azoty SA, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nin sekiz günde yüzde 33 tırmanışının ardından düşüşe geçmesine öncülük etti. Rusya hisseleri, çelik üreticilerinin yükselişi ile erken saatlerdeki kayıplarını toparladı. Güney Afrika para birimi rand, bir krom madeninde patlak veren şiddetli protestolar sonrasında düşüşünü dokuzuncu güne taşıyarak bir yıldaki en uzun düşüş periyodunu yaşamış oldu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 düşerek Londra saati ile 14:45'te 1,046.77 puan oldu. Endeksin 30 günlük volatilitesi, ABD'den bu hafta gelecek konut satışları verisinin öncesinde 1 ayın en düşüğüne geriledi. Fed Başkanı Ben S. Bernanke yarın Kongre önünde ekonomiyi anlatacak.

Yatırımcıların çoğunun yeni yatırım kararı vermeden yeni verileri beklemek istemesinden ötürü piyasanın bugün durgun olduğunu belirten Tisco Asset Management Co.'nun yatırım yöneticilerinden Saharat Chudsuwan, Goldman'ın hisse satışının kısa vadede ICBC'nin hisse fiyadını etkileyeceğini söyledi.

Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.9 kayıpla bir haftanın en sert düşüşünü kaydetti. MSCI Gelişen Piyasalar Finansal Endeksi yüzde 0.4 geriledi.

(19:00'da güncellendi)