Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dün zirve rekorundan gerilemesi ve Fed'in genişlemeci politikalarını azaltma olasılığının yatırımcılar tarafından değerlendirilmesi sonrasında yatay seyrediyor.

Dünyanın en büyük cruise operatörü Carnival Corp., 2013 mali yılı ikinci yarısına yönelik kâr beklentisini düşürmesiyle birlikte New York piyasası öncesinde yüzde 8.8 geriledi. Urban Outfitters Inc., ilk çeyrek satış rakamlarının analistlerin beklentilerinin altında kalması sonrasında yüzde 2.4 değer kaybetti. Home Depot Inc., konut piyasasının gelişim göstermesiyle kârlarının bu çeyrekte artış gösterdiğini açıklamasının ardından yüzde 3.8 yükseldi.

S&P 500 Haziran vadeli endeksi yüzde 0.1 düşerek New York saati ile 07:34'te 1,662.6 puan oldu. Gösterge endeksi, öncü ekonomik göstergeler ve tüketici güven verilerinin tahminlerden iyi gelmesiyle geçen haftayı rekorla kapatmıştı. Dow Jones vadeli kontratları bugün değişmeyerek 15,319 puanda.

Charles Schwab Corp. şef yatırım stratejisti Liz Ann Sonders, "Fed'in para politikasını normalize etmeye yönelik yapacağı bir hareketi nihayetinde iyi bir şey olarak görüyorum. Fakat bu azalarak olacaktır, mevcut politikayı bir anda yok ederek değil. Eğer ekonomik büyümenin toparlanma nedeni, enflasyon beklentilerinin hâlâ açıkça iyimser olması ise, Fed için en iyi seçenek para politikasını normalize etmek olacaktır" yorumunda bulundu.

Fed St. Louis Başkanı James Bullard, bugün Frankfurt'ta bulunan Parasal ve Mali İstikrar Kurumu'nda yerel saatle 17:30'da merkez bankasının politikası üzerine bir konuşma yapacak. Bullard 17 Nisan'da enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefinden çok daha fazla düştüğünü söylemiş ve daha fazla düşüşün merkez bankasını daha fazla varlık alımına teşvik edebileceğini belirtmişti.