Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bakanlar Kurulu'nun cuma günü yaptığı toplantı sonrasında basına açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Soraya Saenz de Santamaria en az 500 bin euroluk konut satın alan, en az 2 milyon euroluk devlet tahvili alan ya da yatırım yapıp ülkede istihdam yaratan yabancılara oturma izni verilmesinde kolaylık sağlanmasına ilişkin bir kararı kabul ettiklerini açıkladı.

Sanez de Santamaria, ekonomik koşullar karşılığında yabancılara oturma izni verilmesinde kolaylık sağlayacak kararın ''ülkenin zenginliğine yardımcı olmak isteyen herkesin yararına olacağını'' savundu.

İspanyol hükümeti, geçen kasım ayında yaptığı açıklamada, yabancılara oturma izni verilmesinde kolaylık sağlanması için en az 160 bin euroluk konut satın alınmasının yeterli olacağını duyurmuştu. İspanya'da mevcut durumda stokta yaklaşık 700 bin boş konut bulunurken, ekonomiyi canlandırmak için alınan bu karar bazı muhalefet partileri tarafından ''para aklamak isteyenlere yarayacak'' gerekçesiyle eleştirilmişti.

İspanya dışında Portekiz ve Yunanistan da krizdeki ekonomilerini kalkındırmak için mülk satın alan veya yatırım yapan yabancılara oturma izni verilmesi yönünde kararlar almıştı.