Advertisement
İSTANBUL FİNANS MERKEZİ OLUYOR ABONE OL

İş Bankası Genel Müdürü Bali, şu ana kadar kaydedilen büyümeyi sürdürülebilir hale getirmenin önemli olduğunu belirterek, "Yüzde 4'ün altında bir büyüme Türkiye'nin sosyal dinamiklerini etkiler. Bu hızda bir büyüme Türkiye'ye yetmez" ifadelerini kullandı.

İkinci çeyreğe yönelik sonuçların cesaretlendirici olmasıyla büyüme hızının artacağını belirten Bali, "Gereğinin üzerinde büyümek suretiyle istikrar bozulmamalı" dedi.

"Türkiye'de bankaların kârlarının azlığı fazlalığı lüks bir tartışmadır" diyen Bali, bankacılık sisteminin özkaynak karlılığının yüzde 15-17 bandında olduğunu ve bankaların özkaynaklarıyla orantılı büyük kâr etmelerinin doğal olduğunu belirtti.

Aktiflerde kredi payının yüzde 60'a ulaşmasının reel ekonomiye bir destek olduğunu da belirten İş Bankası Genel Müdürü, kredilerle ilgili ince bir ayar çalışmasının yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

Bali serbest rekabette kazanılan kârın izah edilmesi gibi bir durumu anlamadığını da belirtirken, "Bunu bir öğrencinin yüksek not almasını izah etme durumuna benzetiyorum ben" diyerek sözlerini tamamladı.