Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (Kardemir) Genel Müdürü Fadıl Demirel, "Türkiye'de tren ve lokomotif tekeri yapabilecek tek fabrikayız" dedi.

Kardemir 18. Olağan Genel Kurulu Karabük Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda başladı.

Demirel, burada yaptığı konuşmada, Türk demir ve çeliğinin Avrupa'da Almanya'dan sonra ikinci sırada yer aldığını ve bunda da KARDEMİR ve Karabük'ün payının büyük olduğunu söyledi.

Karabük'ü raylı sistemler konusunda bir merkez yaptıklarını anlatan Demirel, "Türkiye, KARDEMİR sayesinde ray üreten bir ülke konumunda. Şuan hızlı tren makasları üreten Türkiye'de tren ve lokomotif tekeri yapabilecek tek fabrikayız. Bunun nedeni de bizim cevherden çelik yapıyor olmamız" diye konuştu.

Teker yapımı için bütün alt yapıyı hazırladıklarını ve ihaleye çıktıklarını belirten Demirel, 200 bin ton tekeri yapabilecek tesis kuracaklarını anlattı.

Bunun yaklaşık 130 milyon dolarlık bir yatırım olduğunu vurgulayan Demirel, "Rayı yapıyoruz, tekeri yapıyoruz, makası yapıyoruz ve şimdi 'vagon da düşünelim' dedik ve 11 tane vagondan iki tanesini bitirdik. Onun bütün ruhsatları, test sertifikaları alındı, uluslararası sertifikaları da alıyoruz."

Kardemir Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç de 3 milyon ton üretim hedefi doğrultusunda bir çok yeni yatırım yaptıklarını dile getirerek, bundan sonra lojistik kanallarının gelişmesi için çalışacaklarını kaydetti.

Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan ve şirket hissedarlarının katıldığı genel kurul, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.