Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da Eylül ayında yapılacak seçimlerin öncesinde herhangi bir krizin patlak vermesinin önüne geçmeye çalışan Şansölye Angela Merkel, Euro ülkelerinin, artı büyümeye dönmek için Almanya'nın bütçe sıkılaştırması ve istihdam piyasasını yeniden şekillendirme yolunu izlemesinin gerektiğini söyledi.

Avrupalı liderler resesyon ve işsizliği yenmekte zorlanması üzerine Merkel, Almanya'nın kriz boyunca ekonomisindeki istikrarı koruyabilmiş olduğunu ve Euro Bölgesi'nin 17 ülkesinin de bütçe disiplini reçetesine bağlı kalmaları ve büyüme için rekabetliliklerini artırmak için çalışmaları gerektiğini savundu.

Haftalık konuşmasında Merkel, "Yapısal reformlar ve bütçe disiplininin diğer ülkelerde de devreye girmesi için Almanya'nın elinden geleni yapması, kendi çıkarına" açıklamasında bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın 3 yıldır devam eden krizin sonunu ilan etmesine rağmen, Yunanistan'daki zarar yazmalar ve Avrupa'daki yüksek işsizlik, 27 Haziran'da bir araya gelmeye hazırlanan AB liderlerini zor bir durumla karşı karşıya bırakıyor.