Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Rekabet Kurulu, Çimsa Çimento ve Oyak Adana Çimento hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan kurul kararına göre, Oyak Adana Çimento Sanayi TAŞ ile Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ'nin beyaz çimento pazarında rekabet ihlali yaptıklarına yönelik iddialar içeren şikayet başvuruları üzerine yürütülen önaraştırma karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 23 Mayıs 2013 tarihli toplantısında müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, beyaz çimento pazarında 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik, Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ ile Oyak Adana Çimento Sanayi TAŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

4054 sayılı Kanun'un ilgili maddesinin, teşebbüsler arasındaki rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları ve uyumlu eylemleri yasakladığı belirtilen kararda, "Soruşturma, yukarıda adı geçen teşebbüslerin, aralarında anlaşarak beyaz çimento fiyatlarını birlikte belirlemek suretiyle 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla başlatıldı" ifadesine yer verildi.

AA