Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:55'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, Yunan politikacıların devlet televizyon ve yayın kuruluşlarını kapatması tartışmalarıyla hükümetin istikrarı hakkındaki endişeleri tekrar gündeme getirmesi sonrasında geriledi.

Societe Generale SA, Barclays Plc ve Deutsche Bank AG bankalardaki satışlara öncülük ederken, bu şirketlerin her biri yüzde 2'nin üzerinde değer kaybetti. Severn Trent Plc, bir yatırımcı birliğinin işletme sularıyla ilgili tekliflerini geri çekmesi sonucunda Ekim 2006'dan bu yana en büyük düşüşü yaşadı. Kabel Deutschland Holding AG, Vodafone Group Plc'nin şirketi devralmak için teklifte bulunduğunu onaylamasıyla yüzde 8.2 değer kazandı.

Avrupa gösterge endeksi Stoxx Europe 600, yüzde 0.7'lik kazancın ardından yüzde 0.4 gerileyerek günü 290.68 puandan kapattı. Endeks 22 Mayıs'tan bu yana Fed'in tahvil alım programını azaltabileceği söylentileri üzerine yüzde 6.4 geriledi.

Londra'da bulunan ETX Capital piyasa stratejisti Ishaq Siddiqi, "Piyasalar Yunanistan'da meydana gelen son gelişmeler sonrasında oldukça huzursuz hissediyor. Yatırımcılar ülkenin yıl sonu hedeflerinin ve dış borçlarının altında kalabilme ihtimalinden endişe duyuyorlar" yorumunu yaptı.

Yunanistan gösterge endeksi ASE, Başbakan Antonis Samaras'ın ülkenin devlet televizyon ve yayın kuruluşlarının faaliyetini dün gece yarısı durdurması sonrasında yüzde 3.2 gerileyerek, bu haftaki düşüşünü yüzde 12'ye taşıdı.

(20:55'te güncellendi)