Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Fenerbahçe'nin yeni transferi Portekizli Bruno Alves, kazanma duygusu yüksek bir oyuncu olduğunu belirterek, hedefinin Fenerbahçe forması altında şampiyonluklar yaşamak olduğunu söyledi.

Bugün geldiği İstanbul'da sağlık kontrolünden geçen Alves, kontrollerinin ardından FBTV'de katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

Özelliklerini anlatan Portekizli oyuncu, maç içinde sert ve sağlam oynamaya gayret gösterdiğini vurgulayarak, "Öncelikle bir savunma oyuncusuyum. Savunmanın temel prensiplerini uygulamaya çalışırım. Sert ve sağlam oynarım. İmkan dahilinde, duran toplarda ve ataklarda ileriye çıkmayı da severim. Ben kazanamaya alışkın, kazanma duygusu yüksek bir futbolcuyum. En büyük arzum Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşamak" diye konuştu.

İstanbul hakkındaki ilk izlenimlerini "Muhteşem" olarak nitelendiren Alves, "Gördüğüm kadarıyla İstanbul muhteşem bir şehir. Umarım burada güzel anlar geçiririm. Benim için uzun ve yorucu bir gündü. Burada olmaktan dolayı tek kelime ile gurur ve mutluluk duyuyorum" dedi.

- "Fenerbahçe tercihi tamamen benim kararım"

Bruno Alves, Fenerbahçe’ye transfer sürecini anlatarak, "Öncelikle transferde Fenerbahçe'yi seçmem tamamen benim kararım. Fenerbahçe'nin benimle ilgilendiğini duyduğum andan itibaren mutlu oldum. Raul Meireles ile de konuştuk. Kendisinden İstanbul, Türkiye ve Fenerbahçe ile ilgili bilgiler aldım. Fenerbahçe'deki organizasyonun süper olduğunu ve buradaki yaşam kalitesinin yüksek olduğunu söyledi. Asla pişman olmayacağımı bana iletti. Ayrıca Fenerbahçe, her sezon şampiyonluğa oynayan, hedefleri yüksek, Şampiyonlar Ligi’nde boy gösteren bir takım. Bütün hepsini düşündüğünüz zaman burayı seçmem kolay oldu" ifadelerini kullandı.

- "Ligin seviyesi yüksek"

Spor Toto Süper Lig'de futbol kalitesinin yüksek olduğunu belirten Alves, "Türkiye ligini takip ettim. Özellikle derbi maçlarını izleme şansım oldu. Portekizli milli takımından arkadaşlarım burada oynadı. Bir kısmı da hala oynamaya devam ediyor. Seviye yüksek. Rekabetin sıkı şekilde yaşandığı bir lig. Çok üst düzey de futbolculardan oluşan Fenerbahçemiz'in kalitesini ortaya koyarak başarıya uzanacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

- "Elimden gelen her şeyi yapacağım"

Sarı-lacivertli taraftarlara mesaj gönderen Bruno Alves, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öncelikle taraftarlarımızla burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Onların desteğiyle futbol oynayacağım için çok heyecanlıyım. Söz veriyorum, taraftarı mutlu etmek için sahada elimden gelen her şeyi yapacağım. Umarım hep beraber arzuladığımız başarıları elde eder, kupaları havaya kaldırırız. Bu arada çubuklu forma bana çok yakıştı. Renklerine bayıldım."

- "Raul çok yetenekli"

Raul Meireles’in söylediği Türkçe şarkıları internet üzerinden dinlediğini söyleyen Portekizli oyuncu, "Raul’un 5 parmağında bin marifet var. Çok yetenekli. İnternetteki görüntülerini hayranlıkla izledim. Sevecen, esprili ve insanların yanında olmak isteyen birisi. Böyle bir arkadaşa sahip olduğum içim mutluyum, onunla aynı takımın forması giyeceğim içinde ayrıca gururluyum" diyerek sözlerini tamamladı.

Programın ardından Fenerbahçe Müzesi’ni, soyunma odasını ve saha içini gezen Bruno Alves'in Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nı çok beğendiği bildirildi.

Öte yandan Alves'in sarı-lacivertli takımda kaç numaralı formayı giyeceğinin daha sonra belli olacağı aktarıldı.