Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co. yatırımcıların riskleri azaltmasını çünkü önümüzdeki 3 ve 5 yıl arası bir küresel resesyon şansının yüzde 60'tan daha fazla olduğunu belirtti.

Kaliforniya merkezli Pimco'ya bağlı Newport Beach portföy yöneticisi Saumil Parikh yazdığı bir raporda, "Küresel büyüme yavaşlayacak, enflasyonu kontrol altında tutacak ve ekonomik volatilite yükselecek" diyerek yatırımcıların riskleri artırmamasını tavsiye etti.

Varlık dağılımı gibi konularda uzmanlık yapan Parikh, "Küresel ekonomi yaklaşık her 6 yılda bir resesyonla karşı karşıya kalıyor ve bu küresel resesyonların yoğunluğu borçlanmanın yüksekten aza doğru indiği dönemlerde daha sık oluyor" ifadelerini kullandı.

Pimco'nun eş kurucusu ve eş şef yatırım yetkilisi Bill Gross geçtiğimiz hafta Bloomberg'e verdiği bir röportajda piyasa risklerinin yükselmesi ve hisse, yüksek getirili tahvil, Döviz ve gelişen piyasa tahvillerinin bir "kargaşa" içerisinde olduğunu söyleyerek "yüksek kaliteli tahvillere" yöneldiğini belirtti. ABD hazine tahvillerinin öncülüğünde küresel tahviller son 9 yılın en kötü ayını yaşarken, yatırımcılar merkez bankalarının eninde sonunda varlık alımlarını azaltacağı beklentisiyle ellerindeki tahvilleri sattılar.

Parikh tahvillerin yaklaşık yüzde 1-2 getiri sağlayacağını belirtirken, hisselerin yüzde 5 oranında getiri sağlayacağını ifade etti.