Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanyol ve İtalyan tahvilleri yatırımcıların devam eden merkez bankası teşvik önlemlerine yönelik fiyatlamalarıyla yükselirken, iki günlük düşüşe son verdi.

Alman tahvilleri bugün gerçekleştirilecek olan 4 milyar euro değerindeki 2 yıl vadeli tahvil ihalesi öncesinde çok değişiklik göstermedi. İtalyan tahvil faizleri ise Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin 10 Haziran'da tahvil alım programının yalnızca temellerin dışına çıkan fiyatları hedef almak suretiyle kullanılacağını açıklamasının ardından 2 ayın zirvesine yükseldi. İtalya yarın 2016 ve 2028 vadeli 5 milyar euro değerinde tahvil satmayı planlıyor.

Londra'da bulunan Credit Agricole Corporate & Investment Bank sabit getiri stratejisti Peter Chatwell, "Risk iştahında biraz iyileşme var. İhtiyacımız olan haberler merkez bankalarıyla ilgili" dedi.

10 yıllık İspanyol tahvil faizleri 12 baz puan düşerek Londra saatiyle 11:01'de yüzde 4.54 oldu. Ocak 2023 vadeli yüzde 5.4'lük tahvilin fiyatı 0.94 yükselerek 106.55 oldu. Benzer vadeli İtalyan tahvil faizleri ise 8 baz puanlık düşüşün ardından yüzde 4.29 oldu. Bu oran dün yüzde 4.47 olarak 5 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.