Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Sivas'ta yasa dışı yollardan yurda sokulan 4 milyon 210 bin 860 adet zayıflama hapı ele geçirildi. Bu miktarın 2012 yılında ele geçirilen kaçak ilaç ve hapların iki katından fazla olduğu bildirildi.

Sivas Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, kent merkezinde durdurdukları bir tırda arama yaptı.

Aramada, züccaciye eşyalarının arasında ambalajsız şekilde çuvallara doldurulmuş 4 milyon 210 bin 860 adet zayıflama hapı bulundu.

Olayla ilgili gözaltına alınan M.S.Ş, V.K ve M.G. hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve Türk Ceza Kanununun 187. Maddesi kapsamında yasal işlem yapıldı.

Ankara'da piyasaya sürülmek üzere yurda yasa dışı yollardan getirilen zayıflama haplarının kutusunun, internet ortamında ve çeşitli işyerlerinde 50-100 liraya satıldığı belirtildi.

-Geçen yıl ele geçirilen ilaç ve hap miktarı

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığının hazırladığı 2012 yılı Türkiye geneli KOM Suç İstatistikleri'nde, 2012 yılında ilaç kaçakçılığına yönelik operasyonlarda, 2 milyon 49 bin 865 adet kaçak ilaç ve hap ele geçirildiği açıklanmıştı.