Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:46'da güncellendi)

Avrupa hisseleri, beklenenden kötü gelen ABD ekonomik verilerinin yatırımcılar arasında Fed'in teşvikleri hemen azaltmayacağı söylentilerini ateşlemesiyle birlikte yükselerek, Stoxx Europe 600 Endeksi'nin dört haftalık düşüşünü hafifletti.

Elan Corp., satış süreci için yetki verdikten sonra Dublin'de yüzde 8.4 değer kazandı. Hochtief AG, yaklaşık 260 milyon euro değerinde kendi hissesinden geri alım yapacağını açıklamasının ardından son 4 ayın en büyük kazancını yaşadı. Avrupa'nın en büyük lastik üreticisi Michelin & Cie, websitesindeki verilerin Brezilya'daki lastik talebinin geçen ay arttığını göstermesi sonrasında yüzde 4.7 değer kazandı. Barry Callebaut AG, 302 milyon dolarlık yeni hisse arzı yapmasıyla yüzde 3.4 düştü.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.2 artışla günü 291.13 puandan kapattı. Gösterge endeksi buna rağmen bu hafta yüzde 1.5 kayıp yaşadı ve 14 ayın en uzun haftalık kayıp sürecini gerçekleştirdi. Endeks, 22 Mayıs'ta Fed Başkanı Ben S. Bernanke tarafından merkez bankasının teşvikleri azaltabileceği açıklandıktan sonra bugüne kadar yüzde 6.3 oranında gerileme yaşadı.

Lampe Asset Management kıdemli hisse yöneticisi Michael Woischneck, "Piyasa bilinen bütün riskleri değerlendirmiş durumda. Aşağı yönlü hareketlilik bir korku salmadı ve daha aşağı gideceğini sanmıyorum. Bernanke'nin gelecek hafta neler söyleyeceğiyle biraz daha fazla ilgileniyor olabilirim. Her türlü seçeneğe açığım, buna hâlâ açık bir seçenek olan 'daha fazla teşvik' de dahil" yorumunu yaptı.

(20:46'da güncellendi)