Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Saat 16.00 itibarıyla Taksim'de toplanma çağrısı olduğunu paylaşmak istiyorum. Taksim'e yapılacak olan bu ortamdaki her türlü çağrının huzurumuza ve toplumumuzun güvenliğine katkı sağlayıcı nitelikte olmadığını, mevcut şartlar altında Taksim bölgesinde her türlü toplanmaya fırsat vermeyeceğimizi, burada şehrin güvenliği ve insanımızın güvenliği açısından önemli olacağını ifade etmiştim" şeklinde konuştu.

Gözaltılara da değinen Vali Mutlu, "Toplam gözaltı işlemlerinin sayısı 22'dir. Ama 'Çarşı Grubu'ndan 22 kişi alındı' derseniz büyük hata olur. Tamamı Çarşı Grubu ile bağlantılıdır demek haksızlık olur. Birkaç kişi taraftarlık hüviyetini taşıyan kişidir. Doktorlardan da bir gözaltı işlemi var" dedi.

Vali konuşmasını, "Hiç kimse ülkemizin turizmine hizmet eden birtakım mekanları gösterilere, bu tür kargaşalara hizmet eden pozisyonlara sokamaz. Bu o kurumların itibarı açısından da fevkalade sıkıntılıdır. Turizm açısından da sıkıntılıdır. Göstericilerin bu tür mekanlara sığınarak hareket etmesi de fevkalade dikkat çekicidir. Bunlara karşı elbetteki emniyet güçleri Ceza Muhakemeleri Usul Kanunu'nun gerektirdiği işlemi ve gözaltına alma işlemlerini de yaparlar. Şu ana kadar bu mekanlara girmedik. Ama gerekirse adli makamlarla görüşerek, bunları da yapabiliriz. Çok net olan birşey vardır. Bir kısım göstericiler, sırtlarını bu mekanlara dayamak suretiyle bu mekanları kullanmaktadır. Bunlara yönelik dünden beri aldığımız tedbirler vardır. Bu mekanları kullanmamaları işgal etmemeleri noktasında bu tedbirlerimizi sürdüreceğiz." şeklinde sürdürdü.

AA