Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, The Guardian gazetesinde yer alan dinleme iddialarına ilişkin, "Dışişleri Bakanlığımız gereken adımları attı, atmaya devam edecek" dedi.

Maliye Bakanı Şimşek ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rixos Otel'de düzenlenen, Seyitömer Termik Santrali'nin Devir Sözleşmesi imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Şimşek, The Guardian'ın dinleme iddialarına ilişkin soru üzerine, bu konuda Dışişleri Bakanlığının gereken açıklamaya yaptığını ve girişimlerde bulunduğunu söyledi. Şimşek, neden dinlenmiş olabileceğine yönelik soruya, "Bizim uluslararası finansal denetim ve finansal reformlar konusunda görüşlerimizi öğrenmek istiyorlarmış. Bizim G-20 düzeyinde başka ülkelerle olan diyaloğumuzu, onlarla işbirliğimizi öğrenmek istiyorlarmış. Benim de basından takip edebildiğim kadarıyla böyle" yanıtını verdi. Gereken tepkinin ortaya konulduğunu ifade eden Şimşek, "Atılabilecek başka bir adım varsa, onu Dışişleri Bakanlığımızın kurgulaması söz konusu. Dolayısıyla Dışişleri Bakanlığımız gereken adımları attı, atmaya devam edecek" dedi.

Şimşek, G-20 sürecinde zaten bir diyalog kapısının bulunduğunu, bakanlar düzeyindeki toplantılardan önce teknik düzeyde bir çok konunun masaya yatırıldığını ve tartışıldığını anlattı. Ülkeler arasında bu anlamda bir diyaloğun söz konusu olduğunu ifade eden Şimşek, neden böyle bir çabanın içerisine girildiğini anlamakta güçlük çektiğini kaydetti. Şu anda bir gazetedeki haber üzerine bu değerlendirmelerin yapıldığına dikkati çeken Şimşek, "Dışişleri Bakanlığımızın girişimlerinin ardından yeniden bir değerlendirme yapılabilir" şeklinde konuştu.

- "Bizim gizlimiz saklımız yoktur"-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız da AK Parti Hükümetlerinin gücünü şeffaflıktan aldığını söyledi. "Sizin bir bakanı dinlemeyle veya dinlememeyle artı elinize çok fazla bir şey geçmez" diyen Bakan Yıldız, bunun usul açısından çok yanlış ve affedilemez olduğunu dile getirdi. İletişimin ve telekomünikasyonun bu kadar geliştiği bir ortamda AK Parti hükümetinin gücünü yalnızca şeffaflıktan aldığını vurgulayan Bakan Yıldız, "Bizim ayrımız gayrımız, gizlimiz saklımız yoktur" diye konuştu.

 

AA