Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri yükselerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin yükselişini ikinci güne taşıyacağının sinyallerini veriyor. Yatırımcılar Fed toplantısının başlamasını beklerken bugün açıklanacak olan konut başlangıçları verisinde artış tahmin ediyor.

Walter Energy Corp., Morgan Stanley tarafından şirketin hisselerinin değerini üçe katlayabileceğinin açıklanmasıyla New York ilk işlemlerinde yüzde 4.3 yükseldi.

S&P 500 Eylül vadeli endeksi yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 06:30'da 1,637.5 puana geldi. Endeks dün açıklanan imalat ve inşaat verilerinin yarattığı olumlu havayla yüzde 0.8 yükselmişti. Dow Jones vadeli kontratları 32 puan, yani yüzde 0.2, artışla 15,153 puan oldu.

Principal Global Investors LLC şef idari yöneticisi James McCaughan, "ABD şirketleri oldukça iyi gidiyorlar. Düşük enerji maliyetleri, yüksek verimlilik ve yükselen bir konut piyasası var. Bütün bunlar ABD şirketlerinin, özellikle yerli şirketlerin, oldukça iyi bir yolda olduğu anlamına geliyor. Yılın geri kalan bölümünde ABD hisselerinin ne seviyede yükseleceğini görmek oldukça kolay" yorumunu yaptı.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) bugün itibariyle iki gün sürecek bir toplantıya başlıyor. Fed Başkanı Ben S. Bernanke yarın bir basın toplantısı düzenleyecek. Bernanke geçtiğimiz ayda, reel ve sürdürülebilir bir büyüme sağlandığı takdirde merkez bankasının tahvil alımlarını azaltabileceğini söylemişti.