Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:38'de güncellendi)

ABD hisseleri, konut başlangıçlarının Mayıs ayında artmasıyla yükselirken, yatırımcılar Fed'in toplantısından çıkacak sonuçları bekliyor.

AT&T Inc. ve American Express Co. en az yüzde 1.4'lük ralli yaptılar. Flir Systems Inc., Raymond James & Associates Inc. tarafından notunun "güçlü alım" seviyesine yükseltilmesi sonrasında yüzde 5.6 yükseldi. Walter Energy Corp., Morgan Stanley tarafından şirketin hisselerinin değerini üçe katlayabileceğinin açıklanmasıyla New York ilk işlemlerinde yüzde 14 yükseldi. Hormel Foods Corp, 2013 yılı kâr tahminlerini azaltmasıyla yüzde 4.4 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.6 yükselerek New York saati ile 12:05'te 1,648.77 puan oldu. Dow Jones endeksi 107.82 puan, yani yüzde 0.7 artışla, 15,287.67 puana geldi. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 17 aşağısında seyretti.

Chemung Canal Trust Co. kıdemli yatırım yöneticilerinden Tom Wirth, "Herkes Fed'in ne diyeceğini bekliyor. Fed er yada geç azaltmaya gideceğini açıklarsa piyasada bir korku oluşacak ve hisselerde bir süre düşüş gözlemleyeceğiz. Azaltmanın sonuçlarını görmeliyiz. Eğer ekonomi yol almaya devam ederse ve Fed'in alımları olmadan da büyümeye devam ederse, bu bizi boğa piyasasının bir sonraki aşamasına yönlendirecek. Bu sürecin üstesinden gelmek zorundayız" yorumunu yaptı.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) iki gün sürecek toplantısına bugün başladı. Fed Başkanı Ben S. Bernanke yarın bir basın toplantısı düzenleyecek. Merkez bankasının teşvikleri ve kurumsal kazançların tahminleri aşması, ABD hisselerinin beşinci boğa yılına girmesini sağlamıitı. Gösterge endeksi 12 yılın en düşüğünü yaşadığı 2009 yılından bu yana yüzde 144 yükselmiş durumda.

(19:38'de güncellendi)