Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

"Duran Adam" eylemleri yayılırken Eskişehir'de Gezi Parkı olaylarıyla başlayan eylemlere destek veren gruba, polis müdahale etti.

Akşam saatlerinde Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'nde toplanan grup, pankart ve Dövizlerle slogan atarak kent içinde yürüyüp tekrar Üniversite Caddesi'ne geldi.

Kalabalık nedeniyle caddenin bir kısmının çift taraflı trafiğe kapanması üzerine polis, gruptan yolu açmasını istedi.

Eylemcilerin protestolarına devam etmesi ve polise yönelik çeşitli sloganlar atması üzerine TOMA ile gruba müdahale edildi.

Olaylar sırasında bazı işyerlerinin camları kırıldı, trafik lambaları hasar gördü.

Ara sokaklara kaçan eylemcilerle çevik kuvvet ekiplerinin kovalamacası sabaha kadar sürdü. Olaylarda bazı göstericiler gözaltına alındı.

Öte yandan kovalamaca sırasında Üniversite Caddesi'nde bir otomobil, park halindeki başka bir otomobile çarptı. Araçlar çekici yardımıyla bulundukları yerden çekildi.

-Kuğulu Park'ta eşyalar çıkarıldı

Gezi Parkı eylemleri kapsamında Kuğulu Park'ta bekleyen eylemcilerin eşyaları, görüntü kirliliğine yol açtığı gerekçesiyle polis tarafından parktan çıkartıldı.

Sabaha karşı Kuğulu Parka gelen polis ekipleri, kişisel eşyalara dokunulmayacağını ancak grubun kullandığı yatak, yorgan, battaniye, ocak gibi eşyaların görüntü kirliğine yol açtığını belirterek kaldırılmasını istedi.

Geceyi eylemcilerle geçiren CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ise bu talebe karşı çıkarak polisle tartıştı.

Parktaki eşyaların bir kısmı, polisin getirdiği kamyona yüklenerek götürüldü. Bazı eylemciler ise masa, sandalye, halı gibi eşyaları park dışına çıkartarak özel araçlarına yükledi.

Eylemcilerden bazıları da parktaki çöpleri toplayarak ve çevreyi süpürerek temizlik yaptı.

Polis ve eylemcilerin, Kuğulu Park çevresindeki bekleyişi sürüyor.