Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün itibariyle geçmişe yönelik görevde bulunan 657 sayılı kanunun 4-B maddesine göre çalışan sözleşmeli personel, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesine göre çalışan sözleşmeli personel ve 4924 sayılı kanun hükümlerine göre çalışan sözleşmeli sağlık personelinin, devlet memuru kadrosuna geçebileceğini bildirerek, "Buna ilişkin yasal düzenlemeyi inşallah süratle bu yasama döneminde yapacağız" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmaya, vatandaşların önemli kısmını ilgilendiren bazı müjdeleri paylaşmak istediğini söyleyerek başladı.

Eğitim reformu çalışmalarının önemli bir parçası olan FATİH Projesi'nin hızla devam ettiğini anımsatan Erdoğan, projenin önemli bir adımı olan öğretmen ve öğrenciler için tablet bilgisayarların temini ihalesinde ön yeterlilik dosyalarını dün itibariyle aldıklarını belirtti.

Öğrencilere dağıtacakları toplamda 10 milyon 600 bin tabletle ilgili olarak önemli bir adım attıklarını kaydeden Erdoğan, bu ihaleye kazanacak firmalara, yerli araştırma-geliştirme merkezi kurma şartı getirdiklerini vurguladı. Erdoğan, bu firmaların 3 yıl içinde Türkiye'de yatırım yapacaklarını, üretime başlayacaklarını ifade ederek, ihaleye yurt içi ve yurt dışından sektörün en büyükleri konumunda olan firmaların katıldığını söyledi.

Erdoğan, eğitimde adeta devrim niteliği taşıyan bu gelişmenin, tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olmasını temenni etti.

-Engelli öğretmen adaylarına müjde-

Geçen Şubat ayında engelli öğretmen adaylarının da öğretmen olabileceğini, bunun önünü açtıklarını müjdelediğini anımsatan Erdoğan, çok kısa zaman zarfında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın katkılarıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın da konuya dair alt yapıyı oluşturduğunu anlattı.

Erdoğan, bugünden başlamak üzere 1 Temmuz 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar elektronik ortamda başvuruların alınarak 46 branşta 600 engelli öğretmen alımı için işlemleri başlattıklarını bildirdi. Erdoğan, 600 engelli öğretmen adayının, 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren çocukları, yüreklerindeki ışıkla aydınlatmaya, eğitmeye başlayacaklarını dile getirdi.

-96 bin 500 personeli ilgilendiren karar-

Başbakan Erdoğan, yapacakları bir düzenlemeyle kamuda çalışan bir kısım sözleşmeli personelin, devlet memurları kadrosuna geçmesine imkan tanıdıklarını belirtti. Erdoğan, " 25 Haziran 2013 tarihi itibariyle, bugün itibariyle, -bundan sonrası geçerli değil- geçmişe yönelik görevde bulunan 657 sayılı kanunun 4-B maddesine göre çalışan sözleşmeli personel, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesine göre çalışan sözleşmeli personel ve 4924 sayılı kanun hükümlerine göre çalışan sözleşmeli sağlık personeli, devlet memuru kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamda şu anda 96 bin 500 personel bulunuyor. Buna ilişkin yasal düzenlemeyi de inşallah süratle bu yasama döneminde yapmış olacağız. Tatile girmeden, bu işi inşallah bitireceğiz. Sözleşmeli personelimize, ailelerine hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.