Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de beklentinin üzerinde gelen dayanıklı tüketim malları ve konut satışları verilerinin ardından ve Tüketici Güveninin tırmanması üzerine Standard&Poor's 599 Endeksi 9 haftanın en düşüğünden sıçradı; New York Borsası yükseldi.

Konut inşaatçıları endeksinin yüzde 1.1 artış kaydetmesiyle PulteGroup Inc. yüzde 3.9 oranında ralli yaptı. JP Morgan Chase&Co. ve Bank of America Corp., finansal şirketlerdeki yükselişin etkisiyle yüzde 2.3'ün üzerinde değerlendi. Walgreen Co., ilk çeyrekte beklentinin altında kâr açıklaması sonrasında yüzde 5.9 düştü. Netflix Inc., Sanford C. Bernstein&Co.'nun şirketi "düşük performans" olarak değerlendirmesi üzerine yüzde 1.3 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 1 kazançla 1,588.03 puana, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.7 artışla 14,760.31 puana çıktı.

İnsanların hâlen Fed'den gelen haberleri sindirerek, değişik faiz seviyeleri ve bu seviyelerin hisse fiyatları için ne anlama geleceğine dair psikolojik düzeltmeler yaptığını belirten Pioneer Investment Management Inc.'in fon yöneticilerinden John Carey, piyasanın bu seviyelerde bir miktar istikrar yakalamasından memnun olduğunu dile getirdi.

Amerikan hisseleri, tüketici güveninin Haziran'Da aylık bazda 74.3 puandan 81.4 puana çıkması sonrasında yükseldi. Hisseleri etkileyen diğer veriler ise yüzde 3.6 artan dayanıklı tüketim malı siparişleri ve Mayıs'ta son 5 yılın en yüksek seviyesine tırmanan yeni konut satışları oldu.