Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:25'te güncellendi)

Hisse senetleri tüm dünyada, Çin'de para piyasası faizlerinin dördüncü günde de düşmesinin etkisi ile yükselirken, şirket tahvillerinin temerrüde karşı sigorta maliyetleri (CDS'ler) düştü. ABD Hazine tahvilleri, ABD ekonomisinin ilk çeyrekte ilk açıklanan rakamın altında büyüdüğünü gösteren verinin ardından kazançlarını genişletirken, altın emtia grubundaki düşüşlere öncülük etti.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi yüzde 0.5 yükselerek, New York saati ile 08:43'te, 350.46 puana çıktı. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.5'lik bir çıkış gerçekleştirdi. Avrupa şirket tahvillerinin CDS'lerini içeren Markit iTraxx Europe Endeksi yedi baz puan düşüşle 120'ye geriledi. Çin'de bankalararası para piyasası faizi düşüşünü dördüncü güne taşıdı ve Şubat ayından bu yana en uzun süreli çıkış dönemini yaşadı. Altın yüzde 3.3 ve gümüş yüzde 4.3 değer kaybetti. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi sekiz baz puanlık düşüşle yüzde 2.53'e geriledi.

Küresel hisse senetleri, Fed'in parasal teşvikleri azaltacağı beklentisi ve Çin'de yükselen faizlerin ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyeceği endişesi ile, Haziran ayında yüzde 4.6 düştü ve bu yılki kazancını yüzde 3.1'e daralttı. Almanya'da Tüketici Güveni, bugün açıklanan veriye göre, gelecek ay yükselmeye hazırlanıyor. Öte yandan, ABD ekonomisi yılın ilk çeyreğinde, ilk açıklanan veriden daha yavaş bir büyüme gerçekleştirdi. Çin Merkez Bankası, dün yaptığı açıklamada, para piyasasındaki istikrarı korumak için araçlarını kullanacağını ve sıkışık likiditenin gevşemeye hazırlandığını belirtti.

Neuchatel, İsviçre'de Banque Bonhote & Cie. şef yatırım yetkilisi Jean-Paul Jeckelmann, "Düzeltmenin ilk ayağı bitişe yakın ve piyasalar ay sonuna yaklaşırken daha istikrarlı olmalı" dedi ve "Çin Merkez Bankası'nın likidite taahhüdü piyasaları kısa vadede sakinleştirdi, ancak tablo orta vadede o kadar açık değil. değerlendirmesinde bulundu.

(16:25'te güncellendi)