Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'deki nakit sıkışıklığına ilişkin endişelerin gevşemesi ve ABD'de beklentinin üzerinde gelen verilerin görünümü desteklemesiyle Asya Borsasları 3 gündür ilk kez yükseldi.

Satışlarının yüzde 70'ini ABD'de kaydeden inşaat malzemeleri tedarikçisi James Hardie Industries SE yüzde 3.5 tırmandı. Çin'in en byüük bankası Industrial&Commercial Bank of China Ltd., ülkenin merkez bankasının para piyasası oranlarında istikrar sağlamak için nakit enjekte etmesinin ardından yüzde 4.3 tırmandı. Woori Finance Holdings Coı., hükümetin şirketi 3 parçaya ayrıma planlarını açıklaması sonrasında yüzde 3.9 primlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 kazançla 126.03 puana yükseldi. Değer kaybeden her hisseye karşılık 3 hissenin değer kaybettiği endeks, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin politika yapıcıların, ABD ekonomisinde sürdürülebilir ilerleme görmesi hâlinde tahvil alımlarını azaltabileceğini ve Çin'deki para piyasası oranlarının rekora tırmanmasıyla 20 Mayıs'ta kaydettiği bu yılın zirvesinden yüzde 13 düştü.

Daha fazla büyümenin, hisselerin gürültülü dönem arasında ralli yapmak için iyi temel nedenleri olduğu anlamına geldiğini belirten Nomura Holdings Inc.'in küresel hisse senedi stratejisi başkanı Michael Kurtz, Çin'deki hisselerin düşük değerleniyor gibi görünmeye başladığını, orta-uzun vadeli yatırımcıların bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini söyledi.