Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:50'de güncellendi)

Avrupa hisseleri Çin'de yaşanan kredi daralmasının rahatlaması ve Almanya'da Tüketici Güveninin tırmanmasının ardından yükselirken, Stoxx Europe 600 Endeksi 11 ayın en büyük iki günlük kazancını yaşadı.

Colruyt SA yıl geneli kârının analistlerin beklentilerini aştığını açıklamasının ardından neredeyse 1 yılın en büyük sıçramasını kaydetti. İngiltere'nin en büyük ev ve taşıt sigortacısı Direct Line Insurance Group Plc yüzde 3.8 ralli yaptı. GSW Immobilien AG, Başkan ve CEO'sunun ayrılacağını açıklamasının ardından yüzde 3.8 değer kazandı. Maden şirketleri altın ve gümüşteki düşüşlerin önclüğünde değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.7 yükselerek 284.54 puandan kapandı. Endeks son iki günde yüzde 3.2 kazançla 27 Temmuz 2012'den bu yana en büyük iki günlük yükselişi gerçekleştirirken, Bernanke'nin tahvil alımının kesilebileceği açıklamalarını yaptığı 22 Mayıs'tan bu yana yüzde 8.4 geriledi.

Banque Bonhote & Cie. şef yatırım yetkilisi Jean-Paul Jeckelmann, "Çin'deki durum yavaş yavaş piyasalar için ana risk sebebi haline geliyor. Çin merkez bankasının likidite sözü kısa vadede piyasaları biraz sakinleştirdi ama resim orta vadede o kadar da net değil. Düzeltmenin ilk ayağı sona doğru geliyor ve ayın sonu yaklaştıkça piyasalar biraz daha sakinleşecektir" ifadelerini kullandı.

Stoxx 600 Endeksi bu ay yüzde 5.4, bu çeyrekte ise yüzde 3.2 gerileyerek 2013 içerisindeki kazancını yüzde 1.7'ye azalttı. VStoxx Endeksi yüzde 6.6 kayıpla 22.55 olarak son iki haftanın en büyük düşüşünü yaşadı.

(20:50'de güncellendi)