Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:29'da güncellendi)

Gelişen piyasa hisseleri, Filipin hisselerinin 2008'den bu yana en büyük ralliyi gerçekleştirmesiyle yükselişini ikinci güne taşıyarak, bir yıldan uzun zamandır yaşadığı en büyük aylık düşüşü dengeledi.

En büyük Filipin bankasının sahibi SM Investmests Corp. yüzde 6.4 sıçradı. Çin hisseleri Hong Kong'ta 2011'den bu yana en düşük seviyesinden toparlandı. Türkiye gösterge endeksi BIST 100 son iki haftanın en dik yükselişini yaşarken, Brezilya hisseleri de artış gösterdi. Afrika'nın üçüncü en büyük metal üreticisi Harmony Gold Mining Co., altının 1920'den bu yana en kötü çeğreği yaşamaya doğru ilerlemesiyle, Johannesburg'ta 2001'den bu yana en düşüğe geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.4 kazançla Londra saati ile 14:01'de 898.29 puana çıkarak bu ayın kayıplarını yüzde 11'e azalttı ve Mayıs 2012'den bu yana en büyük sıçramasını kaydetti. ABD'de dün açıklanan verilere göre dayanıklı tüketim malı siparişleri Mayıs'ta tırmanırken, konut fiyatları, yeni konut satışları ve Tüketici Güveni beklentinin üzerinde gelirken bugün açıklanan verilerde ise ekonominin ilk çeyrekte beklenenden az büyüdüğü görüldü.

Bauluang Securities yatırım stratejistlerinden Poramet Tongbua, "ABD verileri, yüksek satış eğilimleri ile yıpranan ekonomi piyasaları için çok önemli etkiler yaparak, oldukça olumlu bir hava yarattı. Çin'deki kredi durumu da yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor, çünkü Çin ekonomisi çok zayıf bir büyümeye sahip" yorumunu yaptı.

(16:29'da güncellendi)