Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:05'te güncellendi)

ABD hazine tahvilleri, bugün açıklanan verilere göre ülke ekonomisinin ilk çeyrekte beklenenden daha az büyümesi sonrasında kazançlarını genişletti.

10 yıl vadeli tahvil faizleri, ABD Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilerde gayrı safi yurtiçi hasılanın ilk açıklanan yüzde 2.4 seviyesinden revize edilip yüzde 1.8'e düşürülmesiyle, son sekiz günde ilk defa düşüş yaşadı. Fed Başkanı Ben S. Bernanke geçen hafta, ekonomik büyümenin merkez bankası tahminleri doğrultusunda gitmesi durumunda tahvil alımlarının azaltılabileceğini açıklamıştı. ABD bugün 35 milyar dolar değerinde beş yıl vadeli tahvil satışı gerçekleştirecek.

CRT Capital Group LLC'nin ABD tahvilleri stratejisti David Ader, "İlk çeyrek beklediğimiz kadar iyi değildi. Satın almalardaki zayıflık burada karşımıza çıkıyor. Şu andaki faizler iyi. Gerçek faizler ise genişledi" yorumunu yaptı.

10 yıl vadeli gösterge ABD tahvil faizi yedi baz puan, yani 0.07 yüzde puan, gerileyerek New York saati ile 08:54'te yüzde 2.54 oldu. Faiz erken saatlerde 10 baz puan kadar düşerken, geçtiğimiz yedi gün boyunca yükselerek 19 Mart 2012'den bu yana en uzun artış periyodunu yakalamıştı.

Bir teknik gösterge ise dün, ABD tahvil faizlerindeki yükselişin çok dik olabileceği sinyalini vermişti. 10 yıl vadeli tahvil faizlerinin 14 günlük RSI göstergesi 71.3'e düşmesinin ardından 79.8'e yükseldi. Göstergedeki 70 seviyesi, faizlerde yön değişikliği olabileceği anlamına geliyor.

Ekonominin yüzde 70'ini kapsayan hanehalkı harcamaları, geçen ayki açıklanan yüzde 3.4'lük artıştan yüzde 2.6 artışa revize edildi.

(17:05'te güncellendi)