Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

 Son dönemde yaşanan gelişmeler çerçevesinde, İstanbul'da gerçekleşmesi planlanan bazı konser ve etkinlikler ertelenir veya iptal edilirken, temmuz, ağustos ve eylül ayları, konser ve festivallerle geçecek.

"Rigoletto" operasıyla başlayan 4. Uluslararası İstanbul Opera Festivali kapsamında, 27 ve 29 Haziran'da "Yıldırım Bayezid" Süreyya Operası'nda, 28 Haziran'da "Lale Çılgınlığı" Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde, 1 Temmuz'da "Viva Verdi" Gala Konseri Aya İrini Müzesi'nde, 3- 4 Temmuz'da "Saraydan Kız Kaçırma" ve 7-8 Temmuz'da "IV. Murat" Topkapı Sarayı'nda sahnelenecek.

20. İstanbul Caz Festivali, 14 farklı mekanda 400'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek 40'ı aşkın konserle 2-18 Temmuz'da cazın yıldızlarını müzikseverlerle buluşturacak.

Festivalde 14 Grammy ödüllü Amerikalı şarkıcı, söz yazarı ve besteci Alicia Keys, 2 Temmuz'da Küçükçiftlik Park'ta, Bob James, David Sanborn, Steve Gadd ve James Genus 9 Temmuz'da Haliç Kongre Merkezi'nde, John Legend 29 Temmuz'da Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde müzikseverlerle buluşacak. Önemli caz vokalistlerinden Dee Dee Bridgewater, usta caz piyanisti ve besteci Ramsey Lewis ile aynı sahneyi paylaşacağı konserini 3 Temmuz'da Yıldız Sarayı Hasbahçe'de verecek.

Tünel Şenliği kapsamındaki açık hava konserleri Beyoğlu ve Tünel bölgesindeki iç mekanlara taşınacak. Tünel Konserleri'nin konukları arasında Matthias Eick, Roos Jonker, Bruut!, Salvatore Bonafede Trio, Tin Men and The Telephone, Maffy Falay Beşlisi, Dilek Sert Erdoğan ve TBC Brass Band yer alacak. 7 farklı mekanda gerçekleştirilecek etkinlik, bu yıl ücretsiz düzenlenecek, sadece Hollanda'nın İstanbunbul Başkonsolosluğunda verilecek konserlere kısıtlı kapasite nedeniyle biletle girilecek.

- Roger Waters İTÜ Arena'da

Rock müziğin efsane grubu Pink Floyd'un kurucusu Roger Waters, "The Wall" turnesiyle 4 Ağustos'ta İTÜ Arena'da konser verecek.

"The Wall" albümü, Pink Floyd'un başyapıtı olarak anılırken, albüm, sosyal, politik ve bireysel anlamda kitleleri etki altında bırakması açısından müzik tarihinin en önemli albümlerinden biri olarak kabul ediliyor. Pink Floyd, albümle 23 kez platinum sertifika kazandı.

Turnenin Avrupa konserleri Temmuz'da Belçika'da başlayacak. 25 konser verecek olan Roger Waters, Yunanistan'ın ardından 4 Ağustos'ta İstanbul'da olacak. The Wall turnesi, eylül ayında Fransa'da noktalanacak.

Geçen yılın en çok satan ve en çok ödül alan albümlerinden birine sahip Lana Del Rey, 20 Eylül'de Küçükçiftlik Park sahnesinde olacak.

- Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'ndaki etkinlikler

BKM organizasyonuyla Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek Turkcell Yıldızlı Geceler etkinliklerinin haziran ayı programı ertelenirken, yeni etkinlik takvimi oluşturuldu.

Buna göre, Sıla 3 Temmuz ve 20 Eylül'de, Mustafa Ceceli 12 Temmuz'da, Zülfü Livaneli 13 Temmuz'da, Ebru Gündeş 16 Temmuz'da, Sertab Erener 15 Ağustos'ta, Erol Evgin 16 Ağustos'ta, Sezen Aksu 23-24 Ağustos ve 6-7 Eylül'de, Lisa Stansfield 18 Eylül'de, Nilüfer 19 Eylül'de, İlhan İrem 21 Eylül'de konser verecek.

Anadolu Ateşi 14 Temmuz'da, Tolga Çevik 14 Ağustos'ta, Kardeş Türküler de 9 Eylül'de sahne alacak.

Candan Erçetin, yeni albümünden yeni şarkıları ilk kez 17 Temmuz'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde seslendirecek.

- Vodafone Istanbul Calling

Vodafone Istanbul Calling kapsamında, Kesha 21 Temmuz'da Parkorman Sahnesi'nde, Iron Maiden, Anthrax, Voo Doo Six 26 Temmuz'da BJK İnönü Stadyumu'nda, The XX 7 Ağustos'ta Parkorman'da sevenleriyle buluşacak.

6 Grammy ödülü, 6 stüdyo albümü sahibi, 11 milyon albüm satışına imza atan Placebo, 16 Ağustos'ta Parkorman'da sahne alacak.

- Leyla the Band'tan konserler

Son dönemin sevilen dizisi Leyla ile Mecnun'un oyuncularından oluşan Leyla the Band, 1-2 Temmuz'da Jolly Joker İstanbul'da, 16 Eylül'de Küçükçiftlik Park'ta sahne alacak. Küçükçiftlik Parka'taki konser öncesinde alana kurulacak dev plazma ekranlardan, Leyla ile Mecnun dizisi, dizi ekibi ile aynı anda izlenebilecek.

Indie müziğin öncüleri "Belle and Sebastian", Türkiye'deki ilk konseriyle 24 Ağustos'ta Küçükçiftlik Park'ta, Jason Mraz ise 19 Temmuz'da Life Park'ta sevenleriyle buluşacak.

- Rock'n Coke

Coca-Cola tarafından ilk kez 2003'te düzenlenen ve bu yıl 10. yaşını dolduran açık hava festivali Rock'n Coke, 6-7-8 Eylül'de Hezarfen Havaalanı'nda yapılacak. Biletix'te festival için erken avantajlı biletler tükendi ancak bu yıl ilk kez öğrencilere indirimli özel festival paketleri sunuluyor.

Festival programını "www.rockncoke.com" üzerinden açıklayacak olan Rock'n Coke, bu yıl artan sahne sayısı ile bir çok farklı müzik türüne ve yenilenmiş festival alanı ile müzik dışı özel performanslara da ev sahipliği yapacak.