Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gloom, Boom&Doom raporunun yazarı da olan ünlü yatırımcı Marc Faber, ABD hisselerinin kısa vadede aşırı satış görmüş olabileceğini, ancak uzun vadeli görünümün kasvetli olduğunu söyledi.

Standard&Poor's 500 Endeksi'nin 1 ay süresince 1,630-1,640 puanlara çıkabileceğini öngören Faber, ancak S&P 500 Endeksi'nin nihayi surette 22 Mayıs'ta 1,687 puandan kaydettiği zirvesinden yüzde 20 ila 30 düşeceği tahmininde bulundu. Endeksteki yüzde 30'luk düşüş, S&P 500 Endeksi'ni 1,181 puana geriletecek.

Faber, gelişen piyasalardaki zayıflığın hisselere yansıyacağına dikkat çekerek, "Ekonomi küresel çapta güçlenmek yerine zayıflayacak çünkü büyümenin son 10 yılda yüzde 80 oranında gelişen piyasalar tarafından geldi" değerlendirmesinde bulundu.

Büyüme kaynaklarının şu anda büyümediğini ve kurumsal kârların baskı altında olacağını söyleyen Faber, bunların Batı Avrupa'daki şirketleri ve ABD'deki çok uluslu şirketleri etkileyeceğini anlattı.

Faber ayrıca S&P'ye uzun vadeli olarak bakıldığında aşırı satışların söz konusu olmadığını ve aşağı yönlü risklerin öne çıktığını söyledi.