Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Times gazetesi yazarlarından ekonomist Paul Krugman, Fed'in parasal genişlemelerini azaltacağına yönelik tartışmalarının ekonomik toparlanmayı zorlaştırdığını savundu.

Washington'dakilerine aksine Fed'in ekonomiyi destekleme ve işsizliği azaltma konusunda "iyi adam" rolüne büründüğünü söyleyen Krugman, Fed çok fazla şey yapmasa da en azından işsizliğin ekonomideki temel sorun olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Hâlen düşük ölçekli depresyon döneminde yaşandığını ileri süren Krugman, Fed'in kötü mesajlarının depresyondan yakın zamanda çıkılması ihtimalini azalttığını  söyledi.

Krugman makalesinde, "Düşük enflasyon ve bu gerçekler üst üste konduğundan insan Fed'in ekonomi için yaptıklarını niye azaltmaya çalıştığını merak ediyor" diye sordu.

Fed'in parasal genişlemenin balon oluşturduğunu söyleyen kritiklerle aynı fikirde olmaya başlayabileceğine dikkat çeken Krugman, "Ancak umarım bu doğru değildir; çünkü düşük faizlerden kaynaklanacak riskler, yüksek faizler ve artan işsizliğin neden olacağı sorunlarla mukayese edilemez" dedi.