Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verdiği cezalardan sonra UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme şanslarının doğmasını değerlendirdi.

Öksüz, Fenerbahçe'ye 2 1, Beşiktaş'a ise 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasının verilmesine üzüldüklerini, ancak kendilerinin Avrupa kupalarında mücadele edecek olmasından dolayı heyecanlandıklarını belirtti.

Cezaların onanması durumunda UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edeceklerini aktaran Öksüz, "Arzu etmediğimiz ama önümüze çıkan bir tablo var. Bu bizim için daha önem arz ediyor. Böyle büyük bir şans karşımıza çıkınca, ülkemizi temsil etmek adına iyi şeyler yapmak gerekiyor" diye konuştu.



- " Suç varsa cezası çekilmeli"

UEFA'nın verdiği cezalarla ilgili çok fazla yorum yapmak istemediğini dile getiren Öksüz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğer suç varsa mutlaka ceza olmalıdır. Ben bunu savunuyorum. Bu cezalar verilmezse kimse kendini düzeltmez. Böyle büyük takımların ceza almasını tabii ki arzu etmiyoruz ama böyle bir şans doğduğuna göre ülkemizi en iyi şekilde temsil etmemiz lazım. Yönetimimiz çalışmalarını da bu şekilde yürütecektir."



- "Lig hiçbir şekilde etkilenmez"

Spor Toto Süper Lig'in bu kararlardan etkineceğini düşünmediğini belirten Öksüz, iyi bir lig için sağlıklı bir yapının olması gerektiğini dile getirdi.

Hasan Hilmi Öksüz, ligin değer kaybetmeyeceğini savunarak, "Ligin hiçbir şekilde bu kararlardan etkileneceğini düşünmüyorum. Çünkü sağlıklı bir lig için sağlıklı bir yapıya sahip olmanız gerekiyor. Sağlıksız bir yapıyla aldığınız başarılar sonucunda mutlaka duvara çarparsanız. Bu olay belki de bir milattır. İnşallah bir daha böyle sıkıntı yaşanmaz. Suç varsa cezası mutlaka görülmeli ve herkes buna katlanmalıdır" ifadelerini kullandı.



- "Daha iyi transferler olacak"

Lacivert-beyazlı kulübün başkan vekili, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmalarının netleşmesi durumunda daha büyük transferler yapacaklarını söyledi.

Şu ana kadar yapılan transferlerin kamuoyu için sürpriz olabileceğini ama kendileri için normal olduğu anlatan Öksüz, "Kadromuzu zenginleştiriyoruz. Bu kararlardan sonra sanırım transferde daha farklı şeyler olacak ve daha kaliteli isimlere yöneleceğiz. Yönetim olarak daha farklı şeyler düşünebiliriz. Kaliteli transferlerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

Yeni sezonda daha iddialı olacaklarını ve geçen yıldan daha başarılı olmak istediklerini ifade eden Öksüz, "Geçen yıl 6. olduk. Bu sezon hefefimiz daha ileride. Buna göre kadro kuruyoruz. Amacımız Kasımpaşa'nın bir semt takımı olarak yükselmesi ve İstanbul'un büyük takımı olmasıdır" diyerek sözlerini tamamladı.

AA