Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:30'da güncellendi)

Avrupa hisseleri, ABD tüketici harcamalarındaki artışın etkisiyle yükselişini üçüncü güne taşırken, Stoxx Europe 600 Endeksi son beş haftanın en uzun kazanç periyodunu yaşıyor.

Alcatel-Lucent SA, Morgan Stanley tarafından hisselerinin tavsiye edilmesiyle yüzde 6.4 sıçrayış yaşadı. Drax Group Plc yüzde 7.3 ralli yaptı. Subsea 7 SA tüm yıl kârının 2012 yılı kârına oranla ilerleme kaydetmeyeceğini açıklamasıyla 4.5 yılın en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

Stoxx 600 Endeksi, gün içerisinde yüzde 0.3'e varan düşüşleri silerek, yüzde 0.7 artışla günü 286.42 puandan kapattı. Endeks buna rağmen Haziran ayında yüzde 4.8 kayıp yaşamış durumda.

BGL BNP Paribas SA hisse stratejistlerinden Guillaume Duchesne, "Olumlu veriler ABD ekonomisinin gerçekten toparlanma süreci içerisinde olduğunun kanıtı olacak. Bundan sonra hisselerin en önemli bağı ekonomi ile. Likidite ile ilerleyen bir piyasadan ekonomi ile ilerleyen bir piyasaya geçiş yaptık. Bu nedenle gelecek olan herhangi iyi bir haber olumlu etkiler yaratacaktır" yorumunu yaptı.

Avrupa hisseleri, ABD ekonomisinin yüzde 70'ini kapsayan ve Mayıs ayında yüzde 0.3 yükselen hanehalkı harcamaları verisinden sonra Standard & Poor's 500 Endeksi'nin yükselmesini takip etti.

(19:30'da güncellendi)