Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da işsizlik oranı ekonomideki toparlanmayla beraber Haziran ayında beklenmedik bir şekilde düşüş gösterirken, Euro Bölgesi bugüne kadar gördüğü en uzun resesyondan çıkmakta zorluk yaşamaya devam ediyor.

Mevsimsel olarak uyarlanan rakamlara göre işsizlerin oranı 12,000 gerileyerek 2.94 milyona gerilerken, Mayıs ayının revize edilmiş rakamı 17,000 artışı işaret etmişti. Bloomberg anketine katılan 35 ekonomistin tahmin medyanı Haziran ayında 8,000 artış olacağı yönünde gerçekleşmişti. Uyarlanmış işsizlik oranı yüzde 6.8 olarak gerçekleşirken, Mayıs ayı oranı da yüzde 6.9'dan yüzde 6.8'e revize edildi.

Frankfurt'ta bulunan Commerzbank AG ekonomisti Ulrike Rondorf, "Mayıs ayı verileri biraz çarpıtmalı oldu o yüzden bir düzeltme gerekiyordu. Kış boyunca görülen ekonomik yavaşlamayı hesaba kattığımızda işgücü piyasası iyi bir performans gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Ifo enstitüsü tarafından gerçekleştirilen Almanya iş güveni göstergesi Haziran ayında üst üste 2. ay yükselirken, ZEW Center for European Economic Research tarafından tutulan yatırımcı ve analist beklenti endeksi yükseldi.