Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Brezilya Futbol Konfederasyonu (CBF), Uruguay Milli Takımı'nın futbolcusu Lugano'nun, Neymar'ın kendini yere atarak hakemleri aldattığı suçlamasına cevap verdi.

CBF'den yapılan açıklamada, Lugano'nun maç öncesinde verdiği demecin, demode bir yöntem olduğu belirtilerek, "Lugano, öteden beri kullanılan ancak modern futbol anlayışıyla bağdaşmayan bir davranış sergilemiştir. Futboluyla dünyayı kendine hayran bırakan Neymar'ın, kendini yere atmak gibi bir yönteme ihtiyacı olmadığını tekrar etmekte fayda var" ifadeleri kullanıldı.

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Lugano, Brezilya'nın Uruguay'ı 2-1 yendiği FIFA Konfederasyonlar Kupası yarı final karşılaşmasından önce yaptığı açıklamada, çok hafif ve hızlı bir futbolcu olarak nitelediği Neymar'ı, sürekli kendisini yere atarak hakemleri ve rakiplerini aptal yerine koymakla suçlamıştı.

Neymar'ın 57 milyon avro karşılığında transfer olduğu İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) kulüplerinden Barcelona'nın sağlık ekibi, Brezilyalı futbolcunun, sezon başlamadan önce kilo alması gerektiğini bildirmişti.

Kulüp doktoru Ricard Pruna, Neymar'ın en iyi fiziksel durumuna ulaşması için mutlaka kilo alması gerektiğini belirterek, "Neymar, şu an 64,5 kilo ve daha da zayıflamaya meyilli bir bünyesi var. İlk izlenimlerime göre 1-2 kilo almalı ancak bu rakamın kaç olduğunu şu an için söylemek zor" değerlendirmesinde bulunmuştu.