Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Sabancı Holding perakendede yeniden yapılanıyor. Sabancı Holding-Carrefour ortaklığı Carrefoursa’nın Genel Müdürlüğü’ne Teknosa Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane getirildi. Hisse devri işlemlerinin onaylanmasına kadar Nane, mevcut yönetim ile sağlıklı ve başarılı bir devir teslim süreci geçirilmesi adına 1 Temmuz 2013’ten itibaren Carrefoursa İcra Komitesi Danışmanı olarak görev yapacak.

Mehmet Nane’den boşalan Teknosa Genel Müdürlüğü’nü, halen Teknosa Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Mehmet Necil Oyman devraldı.  Yeni oluşturulan Kliksa Genel Müdürlüğü pozisyonunaysa, halen Teknosa Finans Genel Müdürlüğü Yardımcılığı (CFO) görevini yürütmekte olan Nevgül Bilsel Safkan atandı.

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Perakende iş kolundaki yeniden yapılanmamızın getireceği liderlik, heyecan ve dinamizmle, şirketlerimizi büyük başarılara taşıyacağımıza inanıyorum. Sabancı Holding olarak öncelikle Carrefoursa strateji ve organizasyonunu yeniden yapılandırıyoruz.  Bu süreçte en kritik rol olarak gördüğümüz Genel Müdürlük pozisyonunu Teknosa’yı sekiz yıldır başarıdan başarıya taşıyan, şirketimizi Sabancı Topluluğu’nun gururu haline getiren, bu yeni rolde de kendisine büyük güven duyduğumuz değerli arkadaşımız Mehmet Tevfik Nane’ye teslim ediyoruz. 

Teknosa’da ise, boşalan Genel Müdürlük pozisyonunu 13 yıldır Sabancı Topluluğu’nda, altı yıldır Teknosa’da başarıyla görev yapan değerli arkadaşımız Mehmet Necil Oyman üstleniyor. Teknosa, kendisinin liderliğinde, bugüne kadarki azim, kararlılık ve coşkuyla yoluna devam edecek, geçmişteki başarılarının üzerine yenilerini ekleyecek, ‘Yeni Nesil Teknosa’ sloganıyla bayrağı çok daha yükseklere taşıyacaktır.

Üzerinde büyük beklentilerimiz ve hayallerimiz olan en genç şirketimiz Kliksa’nın Genel Müdürlüğü’ne ise yedi yıldır Teknosa’da yine başarıyla görev yapan değerli arkadaşımız Nevgül Bilsel Safkan atandı.  Kendisinin liderliğinde Kliksa’nın önemli rekabet gücü kazanacağına ve hedeflenen yüksek performansı göstereceğine inanıyorum”.

ÖZGEÇMİŞLER

Mehmet Tevfik Nane

1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Mehmet Tevfik Nane, 1993 yılında İskoçya Heriot Watt Üniversitesi Uluslararası Bankacılık ve Finans Bölümü’nde yüksek lisans yapmış ve 2013 yılında Harvard Business School Üst Düzey Yönetici Programı’na katılmıştır. Nisan 2005 tarihinden itibaren Teknosa’da Genel Müdür olarak görev yapan Mehmet Tevfik Nane, Teknosa’nın kurulduğu 2000 yılından 2005 yılına kadar da Teknosa Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yapmıştır. Türkiye Emlak Bankası, Demirbank ve Demir Yatırım’da çeşitli birimlerde görev almış olan Mehmet Tevfik Nane, Sabancı Topluluğu bünyesinde Planlama, İş Geliştirme Dairesi Başkan Yardımcılığı, Perakendecilik Grubu Direktörlüğü, Sabancı Holding Genel Sekreterliği görevlerinde bulunmuştur.

Mehmet Necil Oyman

Mehmet Necil Oyman, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri bölümünden 1995 yılında lisans derecesini almış ve 2008 yılında Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA yapmıştır. Profesyonel hayatına 1999 yılında Ericsson Türkiye Satış Müdürü olarak başlamış ve daha sonra Ericsson Türkiye Yurt Dışı Pazarlar Müdürü olarak görev yapmıştır. 2001 yılında Topluğumuza Danonesa Ulusal Satış Müdürü olarak katılan ve 2004-2007 yılları arasında Gıdasa Satış Direktörü olarak görev yapan Mehmet Necil Oyman, 2007 yılında Teknosa İç ve Dış Tic. A.Ş.’ye Satış Grup Müdürü olarak geçmiştir. Daha sonra Satış Direktörlüğünü üstlenen Mehmet Necil Oyman, 2013 yılında Satış Genel Müdür Yardımcılığına atanmıştır.

Nevgül Bilsel Safkan

Nevgül Bilsel Safkan, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden 1993 yılında mezun olmuş ve 2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde Executive MBA programını tamamlamıştır. Profesyonel hayatına 1993 yılında Arthur Andersen’da Denetim Asistanı olarak başlamış, 1995-1999 yılları arasında Karma International’da Finansal Koordinatörü, 1999-2004 yılları arasında Superonline’da Finans Direktörü ve 2004-2005 yılları arasında Paxar Türkiye’de Finans ve BT Direktörü olarak görev yapmıştır. Sabancı Topluluğu’na 2005 yılında Marsa Kraft Foods Sabancı Gıda San.ve Tic. A.Ş. Finans Direktörü olarak katılan Nevgül Bilsel Safkan, 2006 yılında Teknosa İç ve Dış Tic. A.Ş.’de Finans Direktörlüğüne atanmış ve 2009 yılında Finans Genel Müdür Yardımcılığı (CFO) sorumluluğunu üstlenmiştir.