Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Brezilya Başkanı Dilma Rousseff, 1990'larda vatandaşların birikim hesaplarına el koyan eski Başkan Fernando Collor'un ardından en büyük popülarite kaybını yaşamasıyla bugün Brezilya'da gerçekleşecek olan Konfederasyon Kupası finaline gitmekten vazgeçebilir.

Datafolha tarafından dün yayınlanan bir ankete göre Mart ayında halk tarafından onaylanma oranı yüzde 65 olan Rousseff protestolar öncesi yüzde 57 ve şimdi de yüzde 30'a kadar geriledi.

Rio de Janiero'da polis ise bugün Brezilya ve İspanya finalinin oynanacağı Maracana stadyumunun dışarısında güvenlik önlemleri almaya devam ediyor. Yaklaşan Dünya Kupası öncesi turnuvaya yönelik 13.4 milyar dolar harcayan Brezilya'da halk daha iyi kamu hizmetleri talep ediyor.

Diğer yandan Facebook üzerinden organize olan en az 18,000 kişi Rio de Janiero'nun Maracana stadyumunun 35 yıllık işletme hakkını elinde bulunduran grup hisselerinin azınlık sahibi milyarder Eike Batista'yı protesto amaçlı bir yürüyüş düzenlemeyi planlıyor.

Protestonun organizatörlerinden biri olan Renato Consentino, "Oyunun sonucuna zaten baştan karar verilmişti ve kimin kazanacağını biliyorduk" dedi.