Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, bugün açıklanacak olan imalat verilerinin geçen ay kaydedilen 2009'dan bu yana en büyük daralmanın ardından toparlanacağının beklenmesiyle, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin Haziran'daki aylık gerilemesiyle Ekim 2012'den bu yana ilk defa bir ayı kayıpla tamamlamasının ardından yükseldi.

Onyx Pharmaceuticals Inc., Amgen Inc.'den gelen teklifi reddederek yeni teklifler için başka görüşmeler yaptığını açıklamasıyla New York ilk işlemlerinde yüzde 52 geriledi. Pandora Media Inc., Morgan Stanley tarafından hisse notlarının yükseltilmesi ile yüzde 3.9 değer kazandı. Barrick Gold Corp. ise yüzde 1.2 kayıp yaşadı.

S&P 500 Eylül vadeli endeksi yüzde 0.5 artışla New york saati ile 07:37'de 1,607.3 puan oldu. Gösterge endeksi Haziran ayı içerisinde yüzde 1.5 gerileyerek ikinci çeyrek kazançlarını yüzde 2.4'e kadar azalttı ve 2009'dan bu yana yaşadığı en uzun aylık kazanç periyodunu sonlandırdı. Dow Jones vadeli kontratları 79 puan, yani yüzde 0.5 yükselerek 14,903 puana geldi.

Martin Currie Investment Management Ltd.'nin ABD hisseleri şefi Tom Walker, "ABD piyasası oldukça dirençli. Yılın ilk yarısında gerçekten güçlü bir süreç yaşadı, ve Bernanke'nin yorumlarının ardından yaşanan gerilemeyi daha iyiye toparlamak için bile olanak var" dedi.

S&P 500, 2013 içerisinde yüzde 13 ralli yaparak 1998'deki yüzde 17'lik rallinin ardından en iyi yılını yaşıyor. Gösterge endeks Bernanke'nin 21 Mayıs'ta yaptığı açıklamalarda, ekonomik verilerin beklenen seviyede gelmeye devam etmesi durumunda merkez bankasının tahvil alımlarını azaltabileceği sinyalleri vermesinin ardından bugüne kadar geçen süreçye yüzde 3.8 geriledi.