Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

(17:30'da güncellendi)

ABD hisse senetleri, yatırımcıların Fed yetkililerinin bugün yapacağı konuşmaları beklemeleri ile birlikte, yükselişini ikinci güne taşırken, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilleri kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor. Japon yeni dolar karşısında son bir ayda ilk kez 100 seviyesinin ötesine gevşedi. Emtia grubu, doğalgazın öncülüğünde ralli yaptı.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.4 yükselerek, New York saati ile 10:13'te 1,620.99 puana çıktı. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi, erken saatlerdeki yükselişin ardından, bir baz puan düşüşle yüzde 2.47'ye indi. Yen dolar karşısında yüzde 0.7 değer kaybederek 100.35 seviyesine geldi. 24 emtiayı içeren S&P GSCI Endeksi, doğalgaz fiyatlarındaki yüzde 1.7'lik yükselişin desteği ile yüzde 0.7'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

New York Fed Başkanı William C. Dudley, Connecticut'ta ekonomi üzerine konuşacak. Fed guvernörü Jerome Powell ise New York'ta Bundesbank resepsiyonunda bir konuşma yapacak. ABD'de fabrika siparişleri mayıs ayında yüzde 2.1 arttı ve böylelikle, Nisan ayındaki artışın iki katı oranda yükseldi. ABD'de yarın açıklanacak olan ADP Haziran ayı özel sektör istihdam verisinin, ABD'li şirketlerin istihdamlarını artırdığını göstermesi bekleniyor. Öte yandan, ABD'de Cuma günü, tarım dışı istihdam verisi açıklanacak.

Zürih'te Compass Capital AG CEO'su Benedict Goette, "Piyasaların yeniden yukarı trende başlayabilmesi için büyük bir katalizöre ihtiyacı var," dedi ve "Düzeltmenin devam etmesini bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

(17:30'da güncellendi)