Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Ticaret Odaları'ndan (BCC) yapılan bir açıklamada dün göreve başlayan yeni Bank of England (BOE) Başkanı Mark Carney'in ekonomide toparlanmayı devam ettirebilmek için kredileri artırmaya konsantre olması gerektiği belirtildi.

BCC bugün Londra'da açıkladığı bir ankete göre imalat ve hizmet sektöründeki satışlara yönelik göstergelerin ikinci çeyrekte yükseldiğini belirtti. Ayrıca raporda bazı yatırım göstergelerinde ve "nakit akışı"nda zayıflık görüldüğü de belirtildi.

BCC Direktörü John Longworth yaptığı bir açıklamada "Bunlar ekonomik büyümenin yavaş olabileceği yönünde bir uyarı ve istikrarlı bir yukarı yönlü hareketin kesin olmadığı konusunda bir hatırlatmadır. Bu nedenlerden dolayı firmaların finansa erişimi, özellikle iş sermayesine erişimi kolaylaştırılmalıdır" yorumunu yaptı.

Rapor, BOE'nin yeni başkanı Mark Carney'in göreve başlamasının ikinci gününe denk geliyor. BCC dün açık bir mektup yayınlayarak Carney'e kredileri artırması konusunda ve merkez bankasının varlık alımını genişletme konusunda çağrıda bulundu.

Carney ilk Para Politikası Komitesi toplantısını bu hafta gerçekleştirmeye hazırlanırken, Bloomberg anketine katılan 44 ekonomistin tamamı parasal genişlemenin 375 milyar poundda (571 milyar dolar) kalacağını tahmin ediyor. Goldman Sachs Group Inc., komitenin büyük ihtimalle toplantıdan sonra bir açıklama yapmasını bekliyor.

BCC raporunda imalat yerel satış endeksinin birinci çeyrekte 12'den ikinci çeyrekte 16'ya yükseldiğini açıkladı. İhracat satışları ise 19'dan 23'e yükseldi.