Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:25'te güncellendi)

Hong Kong'taki Çinli şirketlerin geri adım atması ve Güney Koreli otomobil üreticilerinin sert düşüş kaydetmesiyle gelişen piyasalar endeksi 6 gündür ilk kez düştü. Mısır hisseleri ise ordunun politik çatışmaların bitirilmesi için iki günlük süre vermesi ile bir yılın en büyük düşüşünü yaşadı.

Hyundai Motor Co. ve Kia Motors Corp., ABD'deki toplam pazar paylarının zayıflayacağı spekülasyonu üzerine yüzde 3.4 değer kaybetti. Zoomlion Heavy Industries Science&Technology Co., Bank of America Corp.'nun Çin'in büyüme tahminini indirmesinin ardından tatil sonrası Hong Kong Borsasındaki düşüşlere öncülük etti. Commercial International Bank Egypt SAE ise Mısır tahvillerinin ralli yapmasıyla yüzde 10 kadar yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.7 kayıpla 935.61 puana gerileyerek Mart'tan bu yana en uzun süreli kazanç dönemini sonlandırdı. Bank of America ülkedeki 2 imalat endeksinin birden Haziran'da düşmesi sonrasında bugün Çin'in ikinci çeyreğe ait büyüme tahminini yüzde 7.7'den yüzde 7.6'ya indirdi.

Hükümetin kredi ve emlak sektörlerindeki kontrollerini devam etme niyetinin sinyalini verdikçe Çin ekonomisindeki daha fazla yavaşlama sinyalinin ortaya çıkacağını öngören Phillip Asset Management Co.'nun CEO'su Vattana Vongseenin, Çin'deki yavaşlamanın yatırımcıların beklentilerine yansıyacağını söyledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 11 düşüş yaşarken, MSCI Dünya Endeksi yüzde 8 yükselmiş durumda.

(16:25'te güncellendi)