Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:20'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, İngiltere'de inşaat sektörünün beklenenden daha az büyümesi ile, gösterge endeks Stoxx Europe 600'ün dün gerçekleştirdiği rallinin ardından bugün gerileme kaydetti.

Fresenius Medical Care AG, ABD'de diyaliz merkezlerine ayrılan ödeneklerin azaltılması ile on yılın en sert düşüşünü gerçekleştirdi. Telefonica Deutschland Holding AG, Commerzbank tarafından hisselerine yönelik tavsiyelerin düşürülmesiyle yüzde 1.7 düştü. Apple Inc. ürünü olan iPhone'larda kullanılan çiplerin üreticisi olan Alman Dialog Semiconductor Plc., IWatt Inc.'i yaklaşık 345 milyon dolarlık bir bedelle satın almak için anlaşmaya varmasının ardından yüzde 7.6 yükseldi.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.4 düşerek 287.13 puandan kapandı. Endeks dün Euro Bölgesi fabrika üretiminin Haziran ayında beklenenden daha az daralması ve Japon imalatçılarının 2011 yılının 3. çeyreğinden beri en iyimser dönemi geçirmesiyle yükselmişti.

Zürih'te bulunan Compass Capital AG CEO'su Benedict Goette, "Piyasaların yukarı yönlü hareketi tekrardan canlandırması için çok büyük bir kataliste ihtiyaçları var. Düzeltmenin devam edeceğini tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Stoxx 600 Endeksi geçtiğimiz hafta Çin'de nakit daralmasının rahatlamasıyla yüzde 1.7 ilerleme kaydetti. Endeks buna rağmen Haziran ayı genelinde Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin tahvil alımlarının azaltılabileceği açıklamalarıyla yüzde 5.3 kayıp yaşadı.

(19:20'de güncellendi)