Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Fed'in tahvil alımlarını azaltacağına yönelik endişelerin azalmasıyla beraber hazine tahvilleri yükselişlerini ikinci güne taşıdılar.

ABD hazine tahvilleri Avrupa hisselerinde yaşanan düşüşün güvenli varlıklara talebi yönlendirmesiyle de yükseldi. New York Fed Başkanı William C. Dudley bugün Connecticut'ta bölgesel ve ulusal ekonomik şartlar hakkında bir konuşma gerçekleştirecek. Fed yöneticisi Jerome Powell ise uluslararası finansal düzenlemelerde yapılabilecek reformlar hakkında bir Bundesbank resepsiyonunda konuşacak. ABD piyasalarının 4 Temmuz tatiline hazırlanmasıyla volatilite ikinci gün de yükseldi.

Londra'da bulunan Rabobank International sabit getiri stratejisti Lyn Graham-Taylor, "Avrupa'da risk alımının azaldığına dair bir his var ve bu da tahvilleri beraberinde götürebilir. Varlık alımı kesintisi beklentilerinde biraz soğuma var. Bernanke'nin açıklamalarından sonra Fed'den biraz daha ılımlı mesajlar geliyor, o yüzden piyasa Fed'in açıklamalarına çok aşırı tepki vermiş olabilir" açıklamalarını yaptı.

10 yıllık ABD gösterge tahvil faizi 2 baz puan düşerek Londra saatiyle 09:58'de yüzde 2.46 oldu. Mayıs 2023 vadeli yüzde 1.75'lik tahvilin fiyatı 5/32 yükseldi ve 93 26/32 oldu.

ABD tahvillerinde volatilite dün yüzde 1.6 yükseldi ve 101.32 oldu. Volatilite oranı 25 Haziran'da ise 110.98'e yükselerek Kasım 2011'den bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.