Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, yatırımcıların ABD fabrika siparişleri verisini ve Fed yetkililerinin yapacağı açıklamaları beklemesiyle yükselerek, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin kazançlarını ikinci güne taşıyabileceği sinyalini verdi.

Zynga Inc., yeni CEO'sunu açıklamasıyla ilk işlemlerde yüzde 5.2 değer kazandı. Nielsen Holdings NV geceaşırı New York işlemlerinde yüzde 3.7 gelişim gösterdi. DaVita HealthCare Partners Inc., hükümetin dializ merkezlerine ayırdığı bütçeyi kısması sonrasında yine ilk işlemlerde yüzde 8.8 değer kaybetti.

S&P 500 Eylül vadeli endeksi yüzde 0.3 yükselerek New York saati ile 07:38'de 1,611 puan oldu. Gösterge endeksi, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin merkez bankasının tahvil alımlarını azaltabileceği sinyalini verdiği 21 Mayıs'tan bu yana yüzde 3.3 gerilemiş durumda. Dow Jones vadeli kontratları ise 28 puan, yani yüzde 0.2 kazançla 14,910 puana geldi.

Londra'da bulunan UBS AG hisse stratejistlerinden Ramin Nakisa, "Hisselere aşırı ağırlık vermiş durumdayız. İçinde bulunduğumuz durum bir satın alma fırsatı olarak görülüyor. ABD hisseleri hâlâ işlem yapmamız gereken yer olarak düşünülüyor. Bu da aşırı yüklenme olmasına neden oluyor" yorumunu yaptı.

S&P 500 Endeksi dün, Haziran ayında imalatın beklenenden hızlı büyüdüğü ve inşaat sektörü harcamalarının arttığını gösteren verilerin ardından yüzde 0.5'lik tırmanış gerçekleştirmişti.