Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Beş yıllık Alman tahvilleri Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) 3 gün içerisinde vereceği faiz oranı karanının açıklanmasında genişlemeci para politikasına devam edeceğini açıklayacağı beklentileriyle yükselişini 6. güne taşıdı.

Bu ilerleme tahvil faizlerini 10 yıllık tahvil faizleriyle karşılaştırıldığında son bir ayın en düşük seviyesine gönderdi. Avusturya tahvilleri de bugün gerçekleştirilen 2018 ve 2034 vadeli tahvil ihalelerinin ardından 1.65 milyar euro (2.15 milyar dolar) elde etti. Portekiz tahvilleri ise Finans Bakanlığı'na Vitor Gaspar'ın getirileceğinin açıklanmasıyla beraber son 5 günün ilk düşüşünü yaşadı. Avrupa tahvilleri geçtiğimiz ay Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin tahvil alımlarının yavaşlayabileceği açıklamasının ardından düştü.

Amsterdam'da bulunan ING Groep NV kıdemli faiz oranı stratejisti Alessandro Giansanti, "İnsanlar AMB'nin bu hafta toplantıda Fed'i dengelemek adına daha sakin bir dil kullanmasını bekliyorlar. Bu büyük ihtimalle daha kısa vadeli tahvillere yarayacaktır" ifadelerini kullandı.

5 yıllık Alman tahvil faizleri 4 baz puan düştü ve Londra saatiyle 11:58'de yüzde 0.69'a gelerek 15 ayın zirvesinden geriledi. Nisan 2018 vadeli yüzde 0.25'lik tahvilin fiyatı 0.17 yükseldi ve 97.95 oldu. 10 yıllık tahvil faizleri ise 2 baz puan düştü.